Specialistische schoonmaak

NON FOOD

Qcleaners is uw partner voor zowel het mono- als multidisciplinair reinigen van uw industriële omgeving, systeem, installatie en bedrijfsproces. Als specialist werken wij samen met goed opgeleide en goed gemotiveerde professionals met geavanceerd materieel en innovatieve reinigingstechnieken. Gedreven experts die weten wat er vereist is voor veilige en betrouwbare industriële reiniging, in elke industrietak, in elke productieruimte, kortom overal waar het toepasbaar is. Stofverwijdering van productielocaties, ontvetten van panden en machines, reinigen van productievloeren.

FOOD

Bijna nergens is hygiëne zo belangrijk als in de voedingsmiddelenindustrie. Onvoldoende hygiëne heeft grote gevolgen. Reiniging in de voedingsindustrie is een specialisme van Qcleaners. Ons werkterrein is groot. Het varieert van de dagelijkse reiniging en het desinfecteren van een slachtlijn tot het handmatig schoonmaken van bijvoorbeeld een deegmachine in een bakkerij. Wij staan garant voor de kwaliteit en de continuïteit van uw bedrijfsprocessen.

SCHUIMREINIGING EN DESINFECTIE

Schuimreiniging en desinfectie is een zeer belangrijke en vaak toegepaste reinigingsprocedure in vele voedingsbedrijven in de sectoren van de vlees- en visverwerking en de kant-en-klaarmaaltijden.

Een degelijke procedure voor schuimreiniging is de waarborg voor een goed resultaat. De voorbereiding is zeer belangrijk. We wensen immers geen schade toe te brengen aan watergevoelige toestellen. Deze worden dan ook manueel gereinigd en beschermd vooraleer de schuimreiniging te beginnen. Het verwijderen van het grof vuil en het voorspoelen is noodzakelijk voor een goede inwerking van het reinigingsmiddel. Bij het inschuimen zelf is respect voor de inwerktijd en grondig naspoelen belangrijk voor het bereiken van een goed resultaat.

De visuele controle (gedocumenteerd en geregistreerd) voorafgaand aan de desinfectie waarborgt een goede uitvoering naar onze klant toe.

De productieomgeving en de sector waarin gereinigd wordt, bepalen in grote mate welk concept (producten, hoge/lage druk, temperatuur, tijd) optimaal is. Zo komen we tot de juiste verhoudingen qua tijd, waterverbruik, productverbruik, en manuren.

Ook voor het bedienen en reinigen van een krattenwasmachine draaien we onze hand niet om.

DROGE EN MANUELE REINIGING

Soms laat een bepaald product (chocolade, suiker), een bepaald productieproces (deegbereiding) of een productieruimte (bloemmolen) slechts een beperkt gebruik van water toe of is het zelfs helemaal uitgesloten.

Om toch tot een goed reinigingsresultaat te komen heeft Qcleaners aangepaste reinigingsprocedures ontwikkeld die hetzij het watergebruik minimaliseren, hetzij geen impact hebben op de luchtvochtigheidsgraad van de omgeving.

• Droge manuele reiniging (schrapen, borstelen en stofzuigen ev. centrale stofzuiginstallatie)

• Manuele reiniging (met gecombineerde reinigingsmiddelen)

• Vloerreiniging met schrobzuigautomaten

ONTVETTEN VAN MACHINES

Eveneens hebben wij ervaring bij grote en kleinere bedrijven  in het reinigen van productie machines. Wij kunnen gespecialiseerde  personeel leveren bij gericht onderhoud als deze verder gaat dan alleen schoonmaken.

Hierbij moet u denken en smeren van machines , onderhouden, etc….
Bij deze werkzaamheden werken wij uiteraard vaak ’s nachts en op feestdagen omdat wij graag aan de wensen van de klant tegemoet willen komen en begrijpen dat deze werkzaamheden alleen voortgang kunnen hebben als de productie stil ligt.

REINIGEN NA BRAND OF ANDERE CALAMITEITEN

Qcleaners is gespecialiseerd in brandschadesanering en andere calamiteitenschoonmaak. Een team zorgt voor de reconditionering na overstroming, waterschade, brandschade of roetschade. Wij zorgen voor de verwijdering van resten en voor de eerste reiniging (incl. meubels en computerapparatuur) en saneren wij uw gebouw. Ook voor renovatiewerken (schilderen, behangen,…) kan u bij ons terrecht. Uw gebouw weer in zijn oorspronkelijke staat met Qcleaners.

ONTRUIMEN EN ONTSMETTEN VAN WONINGEN

Qcleaners kan eveneens instaan voor het ontruimen en ontsmetten van een woning. Dit kan zijn na een overlijden of ontruimen van de volledige woning. Dit kan gaan tot de garage, kelder en zolder toe.
We verwijderen alle afval : hout, ijzer, matrassen, tapijt, gordijnen,  etc.. Wij maken een gratis prijsofferte voor het volledig leeghalen van de volledige woning. Eveneens zorgen wij voor de afvalcontainers en het afvoeren naar het stort. Indien nodig kunnen we de volledige woning ook schoonmaken en ontsmetten zodat deze volledig in orde is voor verkoop of verhuur

NA OVERLIJDEN

Na een overlijden reinigen wij het huis grondig van boven tot onder. Indien nodig wordt de volledige woning gedesinfecteerd.

ONDERHOUDEN VAN GRAVEN

Een bijzonder aspect uit het totaalonderhoud van Qcleaners is het grafonderhoud en dit zowel voor particulier, gemeentes en instellingen.

“De nabestaanden willen dat het graf er verzorgd en mooi uitziet. Het    grafmonument speelt hierbij een belangrijke rol, want het geeft iets persoonlijk weer   van de overledene. “Helaas komt het regelmatig voor dat nabestaanden niet het graf of het grafmonument kunnen onderhouden.

Ze hebben er geen tijd voor of beheersten de technische aspecten ervan niet.

In veel families wordt dan de zorg uitgesproken hoe men dit het beste kan aanpakken. Het onderhouden van graven neemt namelijk veel tijd in beslag . Daarom nemen we dit graag over, zodat men zich met andere gedachten kan bezighouden. Uiteraard gebeurt het grafonderhoud in nauw overleg”. Qcleaners biedt voor het grafonderhoud een compleet totaalpakket aan, bestaande uit reiniging van het monument, het reinigen van de belettering, marmer en hardsteen onderhoud, kit werk, polijsten, snoeiwerk, ontmossen en beplanting.  Tevens kunnen we indien gewenst het grind om de zoveel tijd vervangen. Ook wordt eventuele schade hersteld. “We hebben ons hierin echt gespecialiseerd”,

Het makkelijkste is als men een contract met ons afsluit. Zo ontstaat er een win-win situatie, want we kunnen het onderhoud altijd van te voren inplannen en de klant weet dat het graf altijd goed wordt onderhouden”.

Qcleaners is specialist in het reinigen van alle soorten oppervlakken (o.a. vloeren, plafonds, bestrating, gevels, …) en hanteren daarbij onze unieke werkwijze:

 1. Wij constateren en analyseren de vervuiling en de ondergrond waarop deze vervuiling zich voordoet;
 2. Wij stellen een adequaat behandelplan om deze vervuiling te verwijderen tegen de meest voordelige kosten enom, indien gewenst, dit soort vervuiling in de toekomst te voorkomen;
 3. Wij voeren het behandelplan uit conform de overeengekomen voorwaarden.

REINIGEN VAN VLOEREN

Sommige vloeren vragen extra aandacht bij de onderhoud en schoonmaak.            
Qcleaners is gespecialiseerd in het onderhoud en de reiniging van diverse soorten vloeren. Natuursteen, marmer, vinyl, parket,… Ook tapijten en grote vloeroppervlakken. Steeds kwalitatief werk. Om uw vloeren in topconditie te houden, voorzien wij u, na het reinigen van uw vloeren altijd van een passend onderhoudsadvies. Onze werktijden worden in overleg met u bepaald

 • Marmoleum en linoleum
  Linoleum dankt zijn goede reputatie vooral aan zijn onverslijtbaarheid. Een linoleum vloer kan jaren mee, mits u het onderhoud op de juiste wijze verzorgt. Het onderhoud van een linoleum vloer kan bestaan uit het strippen (verwijderen oude waslaag) en uit het machinaal reinigen van de vloer met een neutraal schoonmaakmiddel. Nadat de linoleum vloer is gereinigd, brengt Qcleaners een of twee lagen was aan op de vloer. Elke zomervakantie reinigen wij duizenden vierkante meters linoleum vloeroppervlak op diverse scholengemeenschappen.
 • Natuursteen
  Ook zijn we thuis in het reinigen en onderhouden van alle natuursteensoorten. Voor vrijblijvend advies over de diverse mogelijkheden neemt u gerust contact met ons op. Ook voor het kristalliseren van uw marmer vloeren kan u gebruik maken van onze diensten.
 • Tapijt
  Tapijtreiniging kunt u ook met een gerust hart aan ons overlaten. Het reinigen van tapijt gebeurt volgens de zogenaamde sproei-extractie-methode. Eerst worden de vlekken intensief voor behandeld. Na een bepaalde inwerktijd wordt de gehele oppervlakte machinaal gereinigd. Desgewenst kun u het tapijt laten voorzien van een beschermende, vuilafstotende impregneer laag zodat het behandelde tapijt langer schoon blijft.

REINIGEN VAN PLAFONDS

Op het plafond komt in de loop der tijd steeds meer vuil te zitten. Denk aan nicotine, roet of zelfs schimmel. Door al deze viezigheid komt het plafond of zelfs de hele kamer er smoezelig uit te zien. U kunt natuurlijk ervoor kiezen om u plafond te schilderen, maar simpelweg schoonmaken is vaak makkelijker!

Er zijn meerdere methodes om uw plafond te reinigen. Afhankelijk van het soort vuil of aanslag en de laag die op uw plafond is aangebracht bepalen wij de methode voor een grondige schoonmaak.

REINIGEN VAN GEVELS

Uw kantoorgebouw is het visitekaartje van uw onderneming. De uitstraling van het gebouw is dan ook zeer belangrijk. Personeel en bezoekers moeten zich direct thuis voelen in een gebouw dat schoon is aan de binnenzijde, maar zeker ook aan de buitenzijde.

Vuil, aantasting door algen en roetaanslag door het verkeer zorgen ervoor dat uw muren en overige wandbekleding er in de loop der jaren niet meer als nieuw uit zien.

Alle voorkomende gevelsoorten zoals: baksteen, natuursteen, aluminium beplating, damwandprofielen etc. kunnen wij grondig reinigen.

Qcleaners industriële reiniging verzorgt gevelonderhoud op hoog niveau. Afhankelijk van het materiaal van de gevel en de vervuilingsgraad passen wij de geschikte techniek toe, uitgevoerd door onze ervaren en vakkundig geschoolde medewerkers. Reiniging kan door middel van hoge druk, stoom of chemische middelen. Middels onze expertise en de vakkundigheid in de verschillende reinigingstechnieken kunnen wij u voorzien in:

 • het reinigen van vervuilde gevels
 • het impregneren en beschermen van gevels
 • verwijderen van graffiti, verf, stucwerk, nieuwbouw uitslag, etc.
 • verwijderen van vervuiling door ongedierte
 • aanbrengen van een speciale coating voor het voorkomen van graffiti

REINIGEN VAN STRATEN

Glibberige modder op de weg, opwaaiend stof in een fabriekshal, bemoste klinkers op het terrein: Qcleaners weet er raad mee. Zowel voor grote als kleine oppervlaktes.

REINIGEN VAN ROLLUIKEN

Rolluiken vragen om regelmatig onderhoud. Vooral het weer en het verkeer zorgen voor vervuiling. Qcleaners heeft alle materiaal in huis voor de perfecte behandeling : reinigingsproducten, ladders en ervaren personeel.

VERWIJDEREN VAN GRAFFITI

Ook voor het verwijderen van graffiti sporen op hardsteen gevels, poreuse gevels of andere materialen kan u bij Qcleaners terecht. Steeds maken wij gebruik van juiste middelen door de juiste personen waardoor we een deskundig resultaat kunnen garanderen, altijd en overal en dit op een milieuvriendelijke manier. , Door de temperatuur van het spuitwater boven de 100 graden Celsius te brengen, wordt het gebruik van chemicaliën tot een minimum gereduceerd of in de meeste gevallen zelfs geheel vermeden. De hoge temperatuur doet immers het meeste werk. De te gebruiken materialen hebben wij op een milieuvriendelijke wijze opgeslagen en worden op een verantwoorde wijze afgevoerd. Tevens brengen we een anti graffiti coating aan, zodat uw gevel blijvend beschermd is.

VOORKOMEN VAN GRAFFITI VERVUILING

Tevens kunnen wij een anti graffiti coating aanbrengen, zodat uw gevel blijvend beschermd is en bij vervuiling snel en adequaat kan gereinigd worden.

VERWIJDEREN VAN KAUWGOM

Qcleaners is gespecialiseerd in het reinigen van bestratingen en het verwijderen van kauwgom in de openbare ruimte. Met onze unieke en gepatenteerde reinigingstechniek verwijderen wij machinaal kauwgom en reinigen wij tegelijkertijd uw straatwerk. Naast het reinigen van straatwerk worden onze machines voor een groot aantal andere reinigingen ingezet. Onder andere het reinigen van parkeergarages, wegen, fietspaden en industrie vloeren. Wij garanderen u een schoon en kauwgomvrij gebied, snel en vakkundig gerealiseerd, milieuvriendelijk en met een minimum aan overlast!

ONTMOSSEN VAN DAKEN

Een mooi dak komt de uitstraling van uw gebouw ten goede. Hebt u er genoeg van om met lede ogen aan te zien hoe uw dak, gevel en terras langzaamaan een goene tint krijgen? Wat ook het materiaal is waaruit het dak bestaat (kleidakpannen, leien, golfplaten…), geen enkel dak ontsnapt eraan. Ze worden bedreigd door de aangroei van algen en mos. De begroeiing van mos en algen op het dak zijn in de meeste gevallen de oorzaak van insijpeling van water met gevolg daklekkages. Uw dak is door het ontmossen jarenlang beschermd tegen alle weersinvloeden en micro-organismen wat de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengt.

REINIGEN VAN DAKGOTEN

Om grote problemen te voorkomen is het van belang jaarlijks de dakgoten en regenpijpen schoon te maken en te controleren. Vooral de herfst en winter zorgen voor veel bladafval en takken die de goede regenwaterafvoer blokkeren. Een jaarlijkse reinigings- en controlebeurt door een vakkundig bedrijf uitgevoerd voorkomt veel problemen. Ook zorgen wij voor dakreiniging en ontmossen van daken met milieuvriendelijk producten.

Mobiliteit is de kracht van deze unieke werkwijze. Er wordt op locatie gewerkt met speciaal ontwikkelde reinigingsunits waarmee de raambekleding, licht- en zonwering, TL en lichtarmaturen alsmede (ventilatie) roosters worden schoongemaakt. Ons pakket van diensten bestaat uit: reiniging ter plekke; reparatie(s); uitvoering onder garantie.

DIEPTE REINIGEN VAN SANITAIR

Goed onderhoud van de toiletgroep bevordert niet alleen de hygiëne, maar ook de veiligheid van de gebruikers en de levensduur van de installaties. Daarbij wordt een helder ogende sanitaire ruimte door veel mensen beschouwd als het ‘visitekaartje van de onderneming of instelling’. Voor het specialistisch reinigen van sanitair zoals dieptereiniging en ontkalking (kringen verwijderen) uit toiletpotten, urinoirs en wastafels, het afnemen van tegelwanden en plafonds en de desinfectie van de ruimte gebruiken we speciale methodes en middelen.

DIEPTE REINIGEN VAN GROOTKEUKENS

Qcleaners Dieptereiniging is een jaarlijkse, grondige reiniging van professionele keukens. Het is een noodzakelijke aanvulling op het dagelijkse schoonmaakonderhoud dat wordt uitgevoerd volgens het keukenhygiëneplan (HACCP-richtlijn). Dieptereiniging zorgt voor het wegnemen van opgehoopte vervuiling en vervuiling op moeilijk bereikbare plaatsen.

Op een toetsenbord zitten vierhonderd keer meer bacteriën en virussen dan op een toiletbril. Vervuilde computerschermen leiden sneller tot vermoeidheid van de ogen. Vieze toetsenborden en computermuizen kunnen zelfs verkoudheid en huidirritaties veroorzaken. Daar komt nog eens bij, dat hardware dagelijks ontzettend veel stof en vuil aantrekt. En dat kan op den duur hele vervelende en tijdrovende storingen veroorzaken. Het mag duidelijk zijn: in een tijd waar hardware en kwaliteit de effectiviteit en continuïteit van uw proces waarborgt, verdient computerreiniging onomstotelijk meer aandacht! Qcleaners is gespecialiseerd in de reiniging van computers en andere elektronische apparatuur: Faxen, telefoons, parlofoons, kopieerapparaten,… We reinigen alle kantoorbenodigdheden met de beste middelen en de grootste zorg.

Qcleaners is ook een specialist in het schoonmaken van besmette politiecellen, zoals drugs en bloedsporen verwijderen en andere plaatsen waar iets serieus is misgegaan.

Bekijk hier onze referentieprojecten.

Contactgegevens

Qcleaners

Fabrieksstraat 145
(Bedrijvencentrum Inspire Overpelt)
3900 Overpelt

info@qcleaners.be

Kantoor: +32 (0) 11 53 62 02
GSM: +32 (0) 488 99 39 34

©2017 Qcleaners