Abdij van Averbode ~ Het Moment

De Abdij van Averbode is een klassieker wat betreft toeristische trekpleisters voor dagjesmensen. Begin mei 2016 konden de toeristen dan ook extra genieten met de feestelijke opening van het belevingscentrum Het Moment. Het belevingscentrum bevat een kleine huisbrouwerij, een kaasrijperij, een bakkerij, een abdijwinkel. De degustatieruimte maakt de beleving in Het Moment compleet!

Sociale tewerkstelling

Sense is een sociaal-economiebedrijf dat zinvolle arbeid geeft aan mensen met weinig kansen een zinvolle arbeid en laat hen op die manier opnieuw deel uitmaken van de maatschappij en een sociaal netwerk. Doorheen de rijke jaren van de Abdij zijn er al verschillende periodes en vormen van sociale tewerkstelling. Het is dan ook een waardevolle traditie die nu wordt voortgezet. Om Het Moment uit te baten werden een aantal mensen via Sense aangeworven. De intentie is om op termijn deze mensen te laten doorstromen naar het reguliere arbeidscircuit.

Het belevingscentrum is gelegen binnen de muren van de abdij. Dit maakt dat de bezoekers optimaal kunnen genieten van een inspireerde en rustgevende omgeving. Het bier dat wordt gebrouwen is een lokaal bier dat enkel en alleen in de abdij kan worden gedronken. Het bier wordt steeds rechtstreeks van het vat getapt en wordt niet gebotteld. Daarnaast komen andere oude ambachten opnieuw tot leven in de kaasrijperij en de bakkerij. Zowel het abdijbrood als de Averboodse kaas kunnen de bezoekers kopen in de abdijwinkel.

Qcleaners deed de schoonmaak na renovatiewerken

De Abdij van Averbode deed beroep op onze diensten voor een eerste schoonmaak van “Het Moment”