Consultatiegebouw Heilig Hartenziekenhuis

Het Heilig Hartziekenhuis in Mol was aan vernieuwing en uitbreiding toe. Naast het bestaande ziekenhuis trok Dillen Bouwteam samen met THV Partners Vanhout NV en Machiels Building Solutions een nieuwbouw van maar liefst vijf bouwlagen op. Door de vrijgekomen ruimte kunnen andere diensten, zoals radiologie en pediatrie, in het hoofdgebouw uitbreiden. Ook voor de patiënten levert het een voordeel op. Zij kunnen vanaf nu meer medische zorg vinden in hun eigen regio.

Indeling

Het bouwen van het consultatiegebouw hield verschillende uitdagingen in. Coördinatie, timing en het vermijden van overlast waren van kapitaal belang. Een ziekenhuis kon niet zomaar even op stand-by worden gezet. Hierdoor was de deadline uiterst scherp. Met man en macht werd er hard gewerkt om alles operationeel te krijgen.

Op het gelijkvloers bevindt zich naast de inkomhal, de gloednieuwe cafetaria en een keuken. De eerste verdieping is voor de dienst nierdialyse.  De tweede verdieping omvat voornamelijk onderzoekslokalen voor endoscopie. De derde en vierde verdieping zijn voorbehouden aan consultatielokalen.

Qcleaners deed de eerste opkuis

Onze medewerkers deden verschillende schoonmaakklussen zodat het gebouw schoon werd geleverd.