Zonnepanelen reinigen

Stralend schoon!

Zonnepanelen reinigen

U heeft destijds gekozen voor het plaatsen van zonnepanelen en dit waarschijnlijk om diversen redenen ( milieuvriendelijk & financieel voordelig). Voor zowel bedrijven als particulieren is de aanschaf van de panelen een grote investering. Logisch dat u er dan een zo hoog mogelijk rendement uit wilt halen. In het begin dacht men dat het voldoende was om zonnepanelen op het dak te installeren. Om een nog hoger rendement te bekomen kunnen wij u onze diensten aanbieden voor het verzorgen van een periodieke reiniging alsook een eventuele visuele technische controle.

Zonnepanelen kunnen namelijk vuil worden en dat is logisch, want de zonnepanelen worden blootgesteld aan allerlei weersinvloeden van regen tot sneeuw. Ook kunnen er bladeren van bomen op vallen en kunnen vogels hun uitwerpselen op zonnepanelen achterlaten. Het reinigen van zonnepanelen is noodzakelijk omdat door de ophoping van het vuil een negatief effect heeft op het rendement van de zonnepanelen. Dit moet uiteraard niet wekelijks, maar afhankelijk van de vervuiling bijvoorbeeld een keer per jaar. Tijdens het reinigen kunnen wij ook een eventuele visuele controle uit op het systeem, indien er panelen volledig of gedeeltelijk beschadigd zijn, zal het rendement daar sterk onder lijden. Een installatie op een particuliere woning kan je meestal nog vanaf de grond zien, maar industriële installaties liggen vaak “onzichtbaar” op platte daken.

Deze controle bevat het nazien van :
paneelbreuken , loszittende bevestigingsmaterialen , nazicht op corrosie , afdichtingen en rubbers, breuken in kabels of loshangen van kabels , mechanische constructie, beschadigde siliciumschijven etc.