Qcleaners pakt Corona aan: desinfecteren bij Brabantia!

Brabantia is een gekend merk in de huishoudelijke producten, zoals droogmolens, vuilnisbakken, strijkplanken, e.d. In België heeft Brabantia een vestiging op het industrieterrein te Pelt. Net zoals vele bedrijven is Brabantia ook getroffen door de Corona. Preventief stellen zij alles in het werk om hun medewerkers te beschermen tegen het Corona virus.

Vraag naar desinfecteren

Om de veiligheid van hun medewerkers te waarborgen besloot Brabantia om alles grondig te desinfecteren, zodat het risico op besmetting minimaal is. Op 30 maart nam Brabantia contact op met Qcleaners om de opdracht uit te voeren.

Op 31 maart  gingen ervaren experts Qcleaners aan de slag om het Corona virus geen kans te geven bij Brabantia. Zij waren voorzien van de nodige persoonlijke  beschermingsmiddelen.

Aan de slag bij Brabantia

Virussen en bacteriën verspreiden zich niet alleen via de lucht, maar worden ook overgedragen via handen en voorwerpen. Schoonmaken is een eerste stap om verspreiding te voorkomen. Desinfecteren gaat verder dan het goede schoonmaakwerk.

Om het besmettingsproces te vertragen, worden alle contactoppervlakken bij desinfectie kiem-vrij gemaakt. We maken gebruik van een desinfectie middel welk het virus onschadelijk maakt. Dit gebeurd door middel van verstuiving op een propere microvezeldoek,  waarna  alle raakoppervlakten worden aangepakt. Onze ervaren medewerkers waren voorzien van de opgelegde veiligheidsvoorschriften. Dit ook om hun eigen veiligheid te garanderen

De kleedkamers, magazijn, productiehal, sanitair en koffiehoek kregen allemaal een ontsmettende schoonmaakbeurt. Alle contactoppervlakken, zoals deurklinken, trapleuningen, toetsenborden, tafels, drankautomaten en sanitair, werden dan ook nauwkeurig ontsmet. Geen enkel hoekje of kantje werd door het Q-Team overgeslagen, omdat zij weten hoe belangrijk deze opdracht was in de strijd tegen Corona.